baner rio 1

Обществени науки

Електронна картотека на учители по обществени науки

23.12.2021 г.

На 20.12.2021г. в СУЕО „А. С. Пушкин“ се проведе бинарен урок на тема „Европа – обединени заедно“. С това се постави началото на поредица от инициативи, планирани в рамките на програмата „Училище посланик на ЕП“. В организирането и провеждането на проекта дейно участие взеха младшите посланици и техни съученици, активно напътствани и подкрепяни от своите преподаватели.    
Основна цел при разработването на бинарния урок бе да се представи на практика успешната реализация на мултидисплинарния модел на обучение. В проекта са включени следните учебни дисциплини – география и икономика, гражданско образование и чуждоезиково обучение. Урокът разглежда теми като: създаването на Европейския съюз и поетапното присъединяване на страните членки, тяхното междукултурно и езиково разнообразие, ползи и перспективи от членството на България в съюза както на национално, така и на регионално ниво, възможностите които дава програмата Еразъм и най-важните проблеми, пред които е изправен съюзът - миграцията, Covid кризата и зелената енергия.

16.12.2021 г.

Средно училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" организира XXX Национална конференция по литература, история и философия "Битие и време" с тазгодишна тема: "Един век в търсене на Аза (1922-2022 г.)"
Дата: 29.04.2021 г.
Форма на провеждане: присъствено и онлайн в MS Teams

01.12.2021 г.

На 17 декември 2021 г. (петък) от 12 часа до 16 часа ще се проведе онлайн Ученическа конференция със заглавие „Моята география в дигиталния век“, организирана от образователна инициатива „Космическо училище“. Конференцията е посветена на знанията по съвременна география и свързаните с нея дигитални технологии днес. Тази конференция е насочена към творческото начало в образованието, мотивиращо ученици, техните учители и студенти да изразят своите идеи и визия в географията чрез една от трите форми на участие:
1.    Карта
2.    Кратко есе от 1 страница ( може да включва графична част, но не и снимки)
3.    Карти истории (Story Map)
Събитието е предназначено за ученици от прогимназиален и гимназиален етап, студенти първи курс  и учители по география.
Участието в става след предварителна регистрация в срок до 6 декември 2021 г. включително. За регистрацията е нужно да изпратите заглавие, имената на авторите, името на училището/университета и населеното място, избраната форма на участие и кратък абстракт (резюме), описващо какво ще бъде представено на конференцията, неговата основна идея и съдържание. Допускат се не повече от четирима автори на презентация (т.е. на едно заявено участие). Регистрация може да направите чрез попълване на следната регистрационна форма: https://survey123.arcgis.com/share/d7b547d590ef4605955ef752d06e4fd2
Информация за събитието е публикувана вече на сайта на образователна инициатива „Космическо училище“ (www.spaceschoolbg.eu), където може да намерите и линк към формуляра за регистрация. Програмата за събитието с регистрираните участници ще бъде обявена на сайта на Космическо училище на 10 декември 2021 г.
За допълнителна информация и въпроси можете да се свържете с доц. д-р Ваня Стаменова, ИКИТ-БАН на тел. 0887435050 или с д-р Стефан Стаменов, ИКИТ-БАН на тел. 0877856559, както и на е-мейл адреса на Космическо училище: e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 

 

Търси

шаблоны joomla
baner116111 epale horizontal animated
За контакти: факс: 052 / 632 298
ruo@ruo-varna.bg
rio_varna@mon.bg
Местоположение ул. "Цар Симеон I" 32
3 и 5 етаж
гр. Варна, п.к. 9000
България
Ръководство Началник: Д-р Ирена Радева