baner rio 1

Благодарствени писма

09.02.2022 г.

Благодарствено писмо от Български червен кръст към СУ "Св. Климент Охридски" и ОУ "Св. Патриарх Евтимий", гр. Варна за прилагане на иновативна програма по пътна безопасност за деца и ученици в училище "ВИА"

17.01.2022 г.

Благодарствено писмо от ръководството и колективът на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Варна към г-жа Мандажиева директор на ОУ "Стоян Михайловски", гр. Варна за оказаното съдействие, отлична организация и подкрепа за протичане на присъствени учебни занятия в сградата на училището.

10.12.2021г.

Благодарствено писмо от Държавната агенция за закрила на детето за взетото участие и доброто партньорство, което реализирахме, чрез нашата инициатива за Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“, която се проведе за четвърта поредна година на 06 декември 2021 г.
В отделните категории бяха връчени и плакетни награди на:
- Трета ПМГ "Акад. М. Попов" - Клуб "Доброволците та Трета" плакет категория "Устойчиво развитие"
-Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Варна - плакет категория „Значима иновация“;
-Основно училище „Панайот Волов“, гр. Варна - плакет категория „Значима иновация“;
-Професионална гимназия по текстил и моден дизайн, гр. Варна - плакет категория „Успешна промяна“;
-Начално училище „Васил Левски“, гр. Варна - плакет категория „Значимо партньорство“.
Държавната агенция за закрила на детето високо оценява всички усилия, които са насочени към децата, за това да бъдат те щастливи, обичани, успешни и креативни. Това е нашата мисия и съм изключително щастлива, че във Ваше лице намираме съмишленици.
Благодаря за Вашата ангажираност и съпричастност по темата, свързана с благосъстоянието на децата. Надявам се, че в бъдеще ще си партнираме в предстоящи инициативи и ще надградим сътрудничеството си в името на децата.

19.10.2021 г.

Благодарствено писмо до директора на ОУ "Захари Стоянов" - Варна

19.10.2021 г.

На 19 октомври православната църква почита Св. приподобни Йоан Рилски Чудотворец – най-великият български светец, небесен закрилник на целия български народ. Основател на знаменития и най-величествен манастир в България – Рилския манастир.
За да отбележат празника учениците от 4 а клас на ОУ „Панайот Волов“, които се обучават в школа „Православни християнски ценности и традиции“ към ЦПЛР – Общински детски комплекс, заедно с двамата учители - г-жа Дарина Кючукова, учител- богослов и г-жа Ирина Владимирова, начален учител в ОУ “Панайот Волов“, създадоха електронна книжка за живота и делото на светеца.
Илюстрацията на корицата е на Преслава Лефтерова , а прочитът на стихотворението е на Никол Ло Фаро, ученици от 4 а клас.
Ще се радваме повече ученици да я разгърнат, за да се докоснат  до тази свята личност, наречена  - Закрилникът на България.

Електронна книжка „ Свети Йоан Рилски - Закрилникът на България“

21.07.2021 г.

Благодарствено писмо от Националният дворец на децата за оказаното съдействие, създадената отлична организация и чудесни условия за провеждането на изяви от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците

21.07.2021 г.

Благодарствено писмо до ръководството и колектива на ОУ "Стоян Михайловски", гр. Варна от випуск 2021 г. - VII а клас

30.06.2021 г.

Благодарствено писмо към г-жа Таня Велчева от родителите на IV б група на ДГ "Карамфилче" - Варна

28.06.2021 г.

Благодарствено писмо към г-жа Зоя Иванова - учител по математика в СУЕО "Ал. С. Пушкин" - Варна

28.06.2021 г.

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО
от родителите на IVд клас при ОУ „ Св.П.Евтимий“- Варна
Уважаема госпожо Заркова, 
Уважаема госпожо Манолова, 
Водени от дълбокото си уважение и преклонение пред учителската професия, бихме искали да изкажем най-искрената си благодарност и признателност към госпожа Живка Пантелеева - класен ръководител на IV- д клас и госпожа Айсел Юсеин - учител ЦДО на класа.
В тяхно лице през изминалите четири години нашите деца имаха един всеотдаен пример за подкрепа, любов, търпение и разбиране по големия път на знанието. Те бяха верен съюзник за нас, родителите, и заедно преминахме през предизвикателствата на дистанционното обучение. Високият професионализъм, индивидуалният подход и достъпният начин на преподаване създадоха у децата ни интерес, мотивация и увереност за учене, отразили се в успешното  им представяне на НВО- IV клас.
Пожелаваме на Вас и Вашия екип здраве, неизчерпаеми сили и професионална амбиция, за да не загасне пламъкът, с който дарявате умения, вдъхновение и добродетели на възпитаниците си!
Благодарим Ви!

15.06.2021 г.

Диплом на РУО-Варна за неизменната подкрепа, за вярата в творческите възможности на младите хора, за споделения ентусиазъм през годините

15.06.2021 г.

Благодарствено писмо от родителите на IV б клас, випуск 2021 г. на ОУ "Свети Патриарх Евтимий" - Варна към г-жа Марияна Димитрова, учител по хореография и целия хореографски екип към училището

11.06.2021 г.

Благодарност от жителите на с. Константиново, община Варна за компетентностната и професионална работа извършена от РУО-Варна като институция

11.06.2021 г.

Благодарствено писмо от родителите на учениците от VII б клас на ОУ "Свети Патриарх Евтимий", гр. Варна към г-жа Атанаска Неделчева

11.06.2021 г.

Благодарствено писмо до ръководството на ДГ 40 "Детски свят", гр. Варна
Уважаема Г-жо Директор,
Уважаеми Заместник Директори,
Уважаеми Учители
    Приемете моето искрено признание за отличния професионализъм от Ваша страна към децата посещаващи ДГ 40 "Детски Свят"
    Скъпи учители и помощен персонал на група ПГ "Златна рибка", благодаря за личното отношение към всяко едно от децата, за помощта и подкрепата, която проявихте към тях и към нас родителите. Вашата човечност, добронамереност и сърдечност ни кара да сме горди, че има такива всеотдайни към професията си служители. Благодаря ви, че бяхте повече от родители за нашите деца през тези четири годи
       Уважаема Г -жо Директор
       Ваня Димитрова,
        Във ваше лице ние видяхме и се срещнахме не с чиновник, а с мъдрия, делови, сърцат и широко скроен човек, готов да работи в помощ на деца, родители и служители. Подкрепяйте и ценете винаги така персонала си. Те са хората, които се грижат за нашите деца. Подготовката и непрекъснатата  квалификация на педагогическите кадри имат решаващо значение за повишаване на качеството на образованието.
     Приемете моите пожелания за нестихващ ентусиазъм във вашата професия. Вие направихте много за децата на ДГ 40 " Детски свят" .Не спирайте да го правите.Такива кадри трябва да се ценят.
С уважение:
Мелин Мустафова-родител

03.05.2021 г.

Благодарствено писмо от родители и деца от IV б група на ДГ №40 "Детски свят" - Варна към г-жа Анелия Йорданова, г-жа Нина Иванова

31.05.2021 г.

Благодарствено писмо от родители и деца от IV б група на ДГ №10 "Каранфилче" - Варна към г-жа Вероника Параскевова

Благодарствено писмо от родители и деца от IV б група на ДГ №10 "Каранфилче" - Варна към г-жа Нина Николова

21.05.2021 г.

Поздравителен адрес от АМАЛИПЕ - Център за междуетнически диалог и толерантност

14.05.2021 г.

Бихме искали да благодарим за подкрепата на Вас и учителите, до които стигна информацията за програмата ни „Музейко в кутийка“.

Поздрави и хубави празнични дни,

Екип Музейко

15.02.2021 г.

Благодарствено писмо от родител към учител от ОУ "Св. П. Евтимий", гр. Варна

20.01.2021 г.

Благодарствено писмо от ПГГСД "Николай Хайтов", гр. Варна за организиране и провеждане на тренинг на тема "Промени в нормативната уредба при администриране на дейностите в образователните институции"

06.07.2020 г.

Благодаря на  РУ-Варна и лично на г-жа В. Генова за отговора на имейла ми и за важната - като обществен интерес, вкл. и за мен,  информация, които ми спестиха време и средства за консултации с лица, компетентни по актуални законови положения.

Оставам с надежда за иницииране на предложения за законодателни изменения с цел по-голямата прозрачност и обществен контрол при кадровото обезпечаване на държавната система за средно образование, която е изключително важна за всеки един гражданин и за репродуцирането на бъдещи кадри за всички държавни и частни системи на Р България.

С уважение: Анелия Чобанова

02.07.2020 г.

Благодарствено писмо от дирелтора на СУ "П. Кр. Яворов" - Варна

12.06.2020 г.

Благодарствен адрес от директора на ДГ №46 "Горска приказка" - Варна

08.06.2020 г.

Благодарствено писмо от директора на СУУНЗ "Проф. д-р Иван Шишманов", гр. Варна

03.06.2020 г.

Благодарствено писмо от родители и деца от  IVб група на ДГ №10 "Карамфилче", гр. Варна

23.05.2020 г.

Благодарствен адрес от педагогическия колектив на ОУ "Д-р Петър Берон", с. Приселци, общ. Аврен обл. Варна

22.05.2020 г.

Благодарствено писмо от Светла Петрова директор на СУ "Христо Ботев" - Ветрино

21.05.2020 г.

Поздравителен адрес по повод 24 май от ОУ "Добри Войников"

11.05.2020 г.

Сертификат за участие в Национална учебна конференция по гражданско образование „Семейство - училище - общество“ 2020 г. на ученици от Вклас при ОУ "Стоян Михайловски", гр. Варна

Сертификат за  Национална учебна конференция по гражданско образование „Семейство - училище - общество“ 2020 г. на Емилия Климентинова преподавател от ОУ "Стоян Михайловски", гр. Варна

28.04.2020 г.

Благодарствено писмо към колектива на учители от СУ "Никола Йонков Вапцаров". гр. Суворово

25.03.2020 г.

Благодарствено писмо с ръководството и учителите на III ОУ "Ангел Кънчев", гр. Варна

29.01.2020 г.

Благодарствено писмо от ЦОП "Д-р Петър Берон", гр. Добрич за професионализъм при демонстрация на успешни методи за работа с деца със СОП и оказана организация от страна на екипа на СУНЗ "Проф. Д-р Иван Шишманов", гр. Варна

08.01.2020 г.

У важаема госпожо Генова,
Целият екип на Hobelix сме щастливи от партньорството ни през изминалата година. Благодарение на Вас и Вашата подкрепа реализирахме пилотната инициатива – Лятна Академия Лидерите в гр. Габрово през юни месец, 2019 г. С радост Ви съобщаваме, че проектът беше повече от успешен! Обратната връзка от всички ученици и компаниите, които се включиха, е изключително положителна.
 
Радваме се и се гордеем, че хора като Вас са част от нашите проекти. За нас ще бъде чест и удоволствие да продължим съвместната си работа.
 
Благодарим Ви!
Екипът на Хобеликс ООД
 
30.12.2019 г.

Благодарствено писмо от Сдружение БГ БЪДИ АКТИВЕН към РУО - Варна за оказаното съдействие за разпространение на инициираните събития

23.12.2019 г.

Благодарствено писмо към ръководството и учителите на СУХНИ "Константин Преславски", гр. Варна

Благодарствено писмо от Център за настаняване от семеен тип в село Тополи до ОУ "Стоян Михайловски", гр. Варна

19.12.2019 г.

Благодарствено писмо към учител по руски език при училище СУЕО "Ал. С. Пушкин", гр. Варна

26.11.2019 г.

Благодарствено писмо от родители на ученик от IV д клас при ОУ "Цар Симео I", гр. Варна към класния ръководител на класа.

14.11.2019 г.

Благодарствено писмо от Изпълнителният директор на „Агрополихим“ АД за жеста да бъде партньор в междуинституционалната подкрепа.

13.11.2019 г.

Ръководството на Варненска търговска гимназия “ Г. Ст. Раковски“ изказва сърдечни благодарности към Началника и целият  екип на РУО - Варна за подадената ръка на възпитаниците на училището и за съпреживените емоциите на „Мениджър за един ден “.

11.11.2019 г.

Благодарствено писмо към Христина Ковачева, учител от ОУ "Добри Чинтулов", гр. Варна

07.11.2019 г.

Благодарствено писмо от Окръжен съд - Варна за партньорството в образователните проекти

04.11.2019 г.

Благодарствено писмо от родители на деца в ПГ  при ОУ "Св. Княз Борис I" - Варна 

25.10.2019 г.

Благодарствено писмо от Национално издателство за образование и наука "Аз-буки"

19.08.2019 г.

Благодарствено писмо към екипа на ОУ "Васил Друмев" - Варна

29.07.2019 г.

Благодарствено писмо за подкрепата, оказана на социалната инициатива "Нестле за по-здрави деца"

16.07.2019 г.

Благодарствено писмо от директора на Националният дворец на децата за оказаното съдействие при осъществяването през 2018-2019 година на прояви от местно и национално значение

03.07.2019 г.

Благодарствено писмо от родителите на седмокласници на СУ "Гео Милев", гр. Варна

01.07.20109 г.

Благодарност към всички участници в процеса по оценяване на изпитните рабити от НВО в края на VII клас  - лично към Вас, към експертите в РУО и към учителите, за отговорното отношение и за демонстрирания професионализъм

28.05.2019 г.

Благодарствен адрес по случай 24 май - ден на българската просвета и култура и славянската писменост

Благодарствено писмо до екипа на СУЕО "А. С. Пушкин", гр. Варна

22.05.2019 г.

Поздравителен адрес по повод Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

16.05.2019 г.

Благодарствено писмо по повод провеждане и конфериране на открита педагогическа ситуация в детска градина №9 "Ален мак", гр. Варна

18.04.2019 г.

Благодарствено писмо до Началника на РУО - Варна от Началник на военно окръжие I степен - Варна за организацията и съдействието за присъствието на средните училища на националната - информационна кампания "Бъди войник"

29.03.2019 г.

Благодарствено писмо от екипа на Нестле България към РУО - Варна за подкрепата на инициативата "Нестле за по-здрави деца"

14.02.2019 г.

Благодарствено писмо от Калина Ламбова, майка на българче, с възможност да се завърне да учи в България

04.01.2019 г.

Благодарствено писмо от екипът и ръководството на СУ "Васил Левски" - гр. Девня

02.01.2019 г.

Среща на Дядо Коледа с деца от ОУ "Христо Ботев", с. Житница  - писмо

17.12.2018 г.

Института по публична администрация изказва най-искрена благодарност и признателност на служителите на РУО - Варна

19.11.2018 г.

Изказваме своята най-сърдечна благодарност за припознаването и включването на учебни заведения от управляваното от Вас Регионално управление в Национален конкурс "МОЕТО ДЗИ 2018", чиято цел е да предоставим поле за изява на детското творческо въображение и развитие на познанието за безопасност на пътя.

Регионално управление на образованието - Варна поздравява Йоана Спасова, ученичка от ОУ „Георги С. Раковски“ – град Варна, победител в петото издание на национален конкурс „МОЕТО ДЗИ 2018“ в категория „компютърна рисунка“.

В конкурса са участвали над 900 деца от 145 училища, детски градини и Народни читалища от цялата страна в три категории: „рисунка“, компютърна рисунка“ и „видеоклип“.

От област Варна са участвали още:

              ОУ „Цар Симеон Първи“ - Варна

              ОУ „Петко Р. Славейков“ - Варна

              ДГ „Карамфилче“ – Варна

              ДГ „Чайка“ – Варна

              ЧСУ „Юрий Гагарин“ - Камчия

09.11.2018 г.

За седемнадесета поредна година фондация "Мениджър за един ден", в която взеха участие ученици от ВТГ "Георги Стойков Раковски"

02.11.2018 г.

РУО – Варна поздравява следните ученици от ПГИ ,,Д-р Иван Богоров“, град Варна: Ивайла Янева - IX клас, Айше Мустафова - IX клас, Моника Иванова - IX клас, Калоян Дончев - IX клас и консултанта на групата г-жа Стойна Илиева за отлично представяне в XXVI Национален ученически конкурс под надслов: ,,110 години независима България“.

20.08.2018 г.

Благодарствено писмо до Венцеслава Генова - началник на РУО - Варна за оказно съдействие при осъществяване през 2017 и 2018 г. на прояви от местно и национално значение

13.04.2018 г.

Грамота на Венцеслава Генова - началник на РУО - Варна за институционална подкрепа при провежданена Национална олимпиада по български език и литература - град Сливен

27.03.2018 г.

Благодарствено писмо на Венцеслава Генова - началник на РУО - Варна за подготовката и активното участие при провеждане на 50-та юбилейна Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда

 15.02.2018 г.

Благодарствена грамота на Венцеслава Генова - началник на РУО - Варна от СБУ

08.01.2018 г.

Благодарствено писмо от ИУ - Варна за ПГСС "Св. Г. Победоносец"- Суворово

 18.12.2017 г.

Писмо от МОН за организиране и провеждане на Есенното национално състезание по физика - гр. Варна

 21.07.2017 г.

Писмо от Национален дворец на децата

 07.07.2017 г.

Благодарствено писмо за директора на ОУ "Ст. Михайловски" - Варна

13.06.2017 г.

Благодарствено писмо за директора на ПГГСД "Н. Хайтов" от "ММ25" Школа за мислене

Благодарствено писмо от заместник -министъра на образованието и науката

Благодарствено писмо за директора на ДГ №17 "Д-р П. Берон" - Варна

22.05.2017 г.

Благодарствено писмо за г-жа Марина Семова - директор на ОУ "Св. Кл. Охридски" - Кичево

Благодарствено писмо за г-жа Веска Донева - ОУ "Иван Вазов" - Любен Каравелово

16.05.2017 г.

Благодарствено писмо от родители за директора на СУ "Гео Милев" - Варна

07.04.2017 г.

Благодарствено писмо от Министерство на образованието и науката, за провеждането на националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда

23.12.2016 г.

Благодарствено писмо от Сдружение "BG Бъди активен"

23.11.2016 г.

Благодарствено писмо от община Варна

31.10.2016 г.

Благодарствено писмо - СНЦ "Усмивка"

24.10.2016 г.

Благодарствено писмо  - Солвей Соди АД - Девня

07.10.2016 г.

Благодарствено писмо от Общобългарски комитет "Васил Левски"

26.07.2016 г.

Благодарствено писмо от Национален дворец на децата

12.07.2016 г.

Благодарствено писмо от ОУ "П. Р. Славейков" - Варна

26.05.2016 г.

Благодарствено писмо от посолството на Република България в Рим

26.04.2016 г.

Благодарствена грамота за принос в организацията и провеждането на Национално ученическо екоизложение

02.03.2016 г.

Благодарствено писмо от СА "Д. Ценов" - Свищов

24.02.2016 г.

Грамота от Национално състезание по математическа лингвистика

24.02.2016 г.

14.12.2015 г.

  • Грамота за институционална подкрепа в национален кръг на многоезичното състезание
  • Сертификат за активно участие към "Майсторски класове за будители"
  • Благодарствено писмо на Национален дворец на децата
  • Грамота за активно участие в Националната седмица на четенето

03.11.2015 г.

Благодарствено писмо за изпълнението на Плана по Стратегията за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система 2014-2015 г.

30.10.2015 г.

Благодарствено писмо относно XVI Национално състезание по ПНЕ

27.10.2015 г.

Благодарствено писмо от ВСУ "Черноризец Храбър"

14.08.2015 г.

Регионален инспекторат по образованието – Варна поздравява носителите на Почетното отличие на Министерство на образованието и науката „Национална диплома“ за зрелостниците от випуск 2014/2015г.

03.08.2015 г.

Благодарствено писмо от НИОКСО

27.07.2015 г.

Благодарствено писмо от Национален дворец на децата

22.07.2015 г.

Благодарствено писмо от Валентин Пенев Ведеров

29.06.2015 г.

Благодарствено писмо от ДИУУ

24.06.2015 г.

18.06.2015 г.

Годишни награди за изкуство „Золотая муза"

16.06.2015 г.

 Благодарствено писмо от Франкофонски център - Варна

 12.06.2015 г.

Поздравителен адрес до участниците в осмото издание на Национален литературен конкурс за авторски текстове на английски и немски език "Този безкраен свят"

04.06.2015 г.

Благодарствено писмо от посолството на Република България в Рим

20.05.2015 г.

20.03.2015 г.

Благодарствено писмо на Синдиката на българските учители

09.03.2015 г.

Благодарствено писмо от В. Кастрева - заместник - министър на образованието и науката

02.09.2014 г.

Благодарствено писмо от Българска Военноморска конфедерация към ВМГ "Св. Н. Чудотворец"

24.07.2014 г.

Благодарствено писмо на директора на "Национален дворец на децата".

16.07.2014 г.

Благодарствено писмо към труда и творчеството на г-жа Катя Табакова.

13.06.2014 г.

12.05.2014 г.

Благодарствено писмо от Синдикат на българските учители.

25.04.2014 г.

Благодарствено писмо от Център за контрол и оценка на резултатите от училищното образование.

24.02.2014 г.

Благодарствено писмо от Синдикат на българските учители.

17.01.2014 г.

Благодарствено писмо от Синдикат на българските учители.

 

Търси

шаблоны joomla
 epale horizontal animated
За контакти: факс: 052 / 632 298
ruo@ruo-varna.bg
rio_varna@mon.bg
Местоположение ул. "Цар Симеон I" 32
3 и 5 етаж
гр. Варна, п.к. 9000
България
Ръководство Началник: Д-р Ирена Радева