baner rio 1

Добрата новина

06.11.2023 г.

15112023

12.07.2023 г.

РУО - Варна поздравява ученическия съвет при ОУ "Йордан Йовков" - гр. Варна за получената грамота от Министерството на образованието и науката за участие в конкурса за най - добра инициатива на ученически съвет в конкурсна област "Изграждане на гражданско съзнание в т. ч. доброволчески, благотворителни инициативи, обществено полезни дейности, и съхраняване на националното самосъзнание".

10.07.2023 г.

РУО - Варна поздравява Художествено творческия състав "Елин Пелин" при СУ "Елин Пелин" - гр. Варна за постигнатите успехи на учениците в 29 издание на Международния Фестивал Балкан Фолк Фест 2023 г.

896

29.05.2023 г.

Успехи на учениците от СУ "Христо Ботев" - с. Ветрино в националния етап на състезанието "Млад фермер"

23.05.2023 г.

Росен Пасков от IXа клас, ПГСС "Св. Георги Победоносец" е лауреат в националния конкурс „Моето мнение има значение" на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе" и спечели специалната награда в състезателната категория и възрастова група.

1256

03.05.2023 г.

Участие на ПГТ "Проф. д-р Асен Залатаров" - гр. Варна в Национално състезание по професии в категории "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад сервитьор", "Най-добър млад хлебар-сладкар", "Най-добър млад барман", "Най-добър млад хотелиер" и "Най-добър млад аниматор"

26.04.2023 г.

Варненски ученик е първенец на философската олимпиада

Варненският десетокласник Ивайло Христов от МГ "Д-р Петър Берон" завоюва първото място на националната олимпиада по философия, която се проведе от 24 до 26 март в Смолян. Той успя да се пребори в силна конкуренция с още 36 ученици от цяла България и стана първенец в първа възрастова група 8. - 10. клас, съобщават от училището за Moreto.net. Есето му бе по фрагмент от Паскал: " Не е добре да си прекалено свободен. Не е добре да си напълно задоволен".
Успехът на Ивайло идва след като той бе подготвян две поредни години в школата по философия към гимназията от старшия учител по философия Палмира Дачева.

Нейните ученици са печелили четири пъти златни медали на национални олимпиади от 2018 г. досега. По думите на държавен експерт в МОН Коста Костов и проф. Райчо Пожарлиев г-жа Дачева е топ учителят по философия в страната. Поздравяваме я сърдечно за постигнатите високи успехи.

Интервю по БНТ с десетокласникът Ивайло Христов 

129113.w470

25.04.2023 г.

Деца от група „Ян Бибиян" при ДГ №14 „Дружба", гр. Варна участваха в общоградски празник за Благовещение, организиран от РУО-Варна, с музикалната импресия "Благи вести!". Представяме Ви тяхното участие.

https://www.youtube.com/watch?v=vOuCGx6Ntew

27

Грамота ДГ Дружба

 

20.02.2023 г. 

Успехи на учениците от Първа езикова гимназия - Варна в участие в Национален ученически конкурс за есе на тема "Аз съм Левски" и участие в Национална ученическа конференция "Васил Левски - Вулкан от човечност"

17.02.2023 г.

  На 16. 02. 2023 г. децата от ДГ №14 „Дружба“ заедно със своите приятели от ДГ „Гина Кунчева“- Карлово и ДГ 39 „Приказка“- Варна осъществиха урок по родолюбие „С Левски в сърцата“ в платформата Google Meet.

  Децата рецитираха стихове за Васил Левски, отговаряха уверено на въпроси за живота и делата му, пяха песни. Варненските детски градини бяха приятно изненадани с подарък от ДГ „Гина Кунчева“- Карлово.

   Празникът приключи с виртуално изпратени сърца, изпълнени с гордост и с обещание за нови срещи.

   Паметта за Апостола на Свободата се заражда още в детството и всеки българин я носи през целия си живот. Предава се от поколение на поколение, от сърце в сърце!

  Поклон, Апостоле!

1  2

 

29.12.2022 г.   

Финалният етап на Националния конкурс за детско творчество "Коледна Звезда" 2022, провел се на 22.12.2022 г. в гр. Тутракан, донесе най-високото отличие на Цветелина Петкова от 7б клас. Тя получи специалната награда на вицепрезидента на Република България Илиана Йотова - статуетка и грамота. Поощрителната награда е за Венцислав Бориславов от 5б клас. Двете деца бяха сред отличените десет талантливи ученици от цяла България, които на живо и на място твориха по поставените теми.

 

20221223 114040

 

27.09.2022 г.

Наградени ученици от Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски" през учебната 2021/2022 година в конкурса "Панаир на учебните предприятия XXV ТФ фест 2022" и пето издание на международния конкурс "Карст под защита - дар за поколенията"

20.05.2022 г.

По повод 140-годишнината от създаването на първата обществена детска градина Регионално управление на образованието – Варна планира в годишния си план и организира състезание за деца от предучилищна възраст на тема: „МАЛКИ ПРЕДПРИЕМАЧИ“ – КРЕАТИВНОСТ В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА с мото: „ИСКАМ ТАКАВА ДЕТСКА ГРАДИНА!“

Информация

DG1-sustezanie

28.03.2022 г.

На 18 и 19 март 2022 г. в гр. София, Гранд хотел „Милениум“, се проведе XXIX Национално състезание „Барманът на България“. Организатори са Българска асоциация на барманите /БАБ/ с любезното съдействие на местни и чуждестранни производители и вносители на напитки, кафе и инструменти – партньори на асоциацията.
Участниците бяха оценявани от международно жури в състав:
  1. Ричард Берент – председател на Полската асоциация на барманите и ковчежник на IBA.
  2. Димитрис Запас – президент на Гръцката асоциация на барманите и отговорник флеър стил в IBA.
  3. Михаил Марковски – президент на Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите.
  4. Виолета Василева – управител дейност „Хранене“, Гранд хотел „Милениум“ – София.
  5. Йосиф Орешков – главен барман „Озон скай бар и лаундж“ – София.
  6. Състезанието се провежда в два стила – класически и флеър.
  7. Победителите в двата стила ще представят и защитят името на България на световното първенство на барманите, включващо всички брандове и марки, подкрепящи IBA /International Bartenders Association/,през октомври тази година във Варадеро – Куба.
  8. Най-младият състезател в класически стил, класирал се с най-добър резултат и използвал основно напитки „Монин“, ще участва в международно състезание „Монин джуниър“ в Париж – Франция.
Концепция на състезанието:
Участници в класически стил – 16 бармани от цялата страна.
Участници в стил флеър – 4-ма състезатели.
Състезанието се проведе в два дни и няколко кръга.
1-ви ден
Състезателите в класически стил отговаряха на 50 теоретични въпроса от „Барманология“ и преминаха през етап на „Сляпа дегустация“ на напитки. Състезателите в стил флеър играха за „Подреждане за участие на финал“.
           2-ри ден
Състезателите в класически стил миксираха авторски коктейл в пет дози за седем минути, в стил LOW DRINKS /ниско алкохолен коктейл/. Състезателите във флеър стил играха за финално класиране.
Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Варна участва в тазгодишното издание на състезанието на Българска асоциация на барманите с трима състезатели, които се представиха достойно и спечелиха призови места в стил класика.
Борис Банчев, ученик от XI д клас, зае първо място сред професионалистите и ще представи България на предстоящото световно първенство по барманство в Куба. Ученикът спечели и правото да участва в международното състезание „Монин джуниър“ през ноември 2022 година в Париж – Франция.
Борислав Чобанов, ученик от XI д клас, зае второто място.
Йордан Ангелов, ученик от XI д клас, се класира на четвърто място.
Учениците бяха подготвени от учителя по учебна практика Васил Колев – утвърден професионалист в барманството и миксологията, единствен до момента четирикратен световен шампион по барманство в IBA.
Поздравления за победителите и техния ръководител!

DIA04326

 

 

28.03.2022 г.

UniChef – новите топ готвачи на България

В периода 15-18 март 2022 г. в Интер Експо Център в София се проведе състезанието „Zero no waste Unichef“, което е част от Международно изложение за хотелско, ресторантьорско, кетъринг и СПА оборудване – СИХРЕ.

Организатори на състезанието „Zero no waste Unichef“ са Unilever Food Solution. UniChef е национално кулинарно състезание за професионални готвачи, ученици от професионални гимназии и училища със специализиран профил. Провежда се за пети път в България.

Състезанието предлага на участниците редица апетитни предизвикателства, като ги вдъхновява да покажат своята най-креативна страна. Форматът на състезанието се стреми да обхване сериозни проблеми, с които се сблъскват професионалните кухни, и да се справи с тях с находчивост и оригиналност.

Темата на тазгодишното издание са хранителните отпадъци – едно сериозно изпитание, с което се затрудняват и най-големите професионални готвачи. Новите участници в Unichef трябваше да докажат, че с талант и упоритост може да се постигне съвършенство.

В този вълнуващ форум за изява на млади професионалисти участваха ученици от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – Варна. Симона Костадинова от 10 в клас  и Марио Проданов от 12 г клас впечатлиха журито със своите умения. В съревнование с двадесетфиналисти Симона Костадинова спечели безапелационно първото място с Locavores BG Varna R70 –риба есетра с крем от тиква, джулюнска шипка и левурда, черни миди, балучки, бейби моркови, сибирски кейл, тортичка от речни раци, лимецови ядки и The Vegetarian Butcher No Mince, черен трюфел, сос Евсиняк.

Великолепно се справи и Марио Проданов, който със своето ястие – патешко магре с мус от кестени и малинов сос (черна гъба, кристал от кестени, пудра от гъши дроб, романеско соте) завоюва достойното трето място.

IMG 4110  IMG 4112

 

 

21.02.2022 г.

DG 44

Медийна грамотност в детската градина
На 8 февруари 2022 г. децата от варненските детски градини ДГ 44 „Валентина Терешкова и ДГ 39 „Приказка“ отбелязаха Mеждународния ден за безопасен интернет с разнообразни дейности в детските групи. Целта, която си поставиха педагогическите екипи бе да  запознаят децата с основните правила  и изградят у тях първоначални умения за безопасно ползване на Интернет.

Линкът е към репортажа на БНТ2. https://fb.watch/bboyQdF8P2/

04.02.2022 г.

Удостояването на СУ "Гео Милев" с отличието eTwinning, както и поздравителен адрес от еврокомисар Мария Габриел до директора на училището.

05.11.2021 г.

Шести конкурс на Радио Варна за зимна детска рисунка "Когато дойде Коледа" - 01.11. - 30.11.2021 г.

13.10.2021 г.

13102021

21.09.2021 г.

В двора на ОУ „Васил Априлов“ бе организиран флашмоб, посветен на Международния ден на мира.

17.09.2021 г.

Инициатива на членовете на Европейската комисия в колегията на Конференцията за бъдещето на Европа - Указания

30.06.2021 г.

Национален ученически конкурс „Космосът и ние“ 2021 г.- наградени участници

08.06.2021 г.

На 13-тия стартъп форум „Изгряващи звезди“ 2021 г. участваха 17 учебни компании и 11 студентски стартъпа. „Изгряващи звезди” е най-голямото младежко стартъп събитие в страната ни и се организира от JA Bulgaria, съвместно с Министерство на образованието и науката.
Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ получи отличие „Най-предприемчива професионална гимназия“ за учебната 2020/2021 г.
Отличието се присъди за:
•усърдната работа на колектива за подготовка на конкурентноспособни кадри за гр. Варна и региона и за повишаване на финансовата грамотност на учениците;
•участие в Национално състезание по „Практични финанси“ - от Варненска търговска гимназия участие взеха 70 ученици от 9 до 11 клас. Трима заеха призови места;
•ежегодно участие в инициативата Мениджър за един, организирана с помощта на фирми и обществени организации от гр. Варна с участието над 100 ученици от гимназията;
•отлично представяне в иновационните лагери и множество иновативни идеи на ученици от Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“.

18.05.2021 г.

Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как" - I, II и III място за учениците от Професионална техническа гимназия - Варна

17.05.2021 г.

Информация за читателските постижения в образователната платформа Книговище на класовете от област Варна

17.05.2021 г.

PGT NS profesii

12.04.2021 г.

PGSS123

29.04.2021 г.

Видеообръщение на учениците от СУЕО "Ал.С.Пушкин" към медицинските специалисти

Новината в сайта на училището - http://www.sueovarna.com/index.php/2017-11-22-08-02-59/241-2021-04-29-06-27-19

директен линк към клипа - https://youtu.be/pnp-t5wYF0I

26.04.2021 г.

Kolaj PTG

 

26.04.2021 г.

kolaj sindel-1

23.04.2021 г.

През учебната 2020/2021 г. за четвърти път в страната се проведе Европейската олимпиада по статистика за ученици. Призово класиране за варненските отбори.

23.04.2021 г.

Национално състезание по професионално направление Строителство - "Най-добър млад строител"

123 1

15.04.2021 г.

На 14.04.2021г. се навършват 200 години от рождението на патрона на нашето училище - Георги Сава Раковски. В тази връзка ученици от VII в клас изработиха кратък клип, с който да отбележат събитието и да обърнат внимание на обществеността към значимостта на делото му. Клипът е изработен от децата, без намеса на възрастен.  Датата ще отбележат и с поднасяне на венец на паметника на революционера на алеята в Морската градина. На вниманието на родителите и гостите на училището е подготвен и кът от учениците от III г клас с техни проекти, свързани с проучване на дейността на Раковски и приноса му за освобождението на страната ни.

линк към клипа:  https://dox.abv.bg/download?id=ce95b01bb9

линк към училищния сайт: 200 години от рождението на Георги Раковски | Новини (ourakovski.com)

12.04.2021 г.

ДГ №39 "Приказка" с яслена група, гр. Варна получи отличие "eTwinning Училище 2021-2022"

09.04.2021 г.

ПГСС „Св. Георги Победоносец“ - Суворово спечели безапелационно призовото първо място в национален конкурс „Енергетиката и ние“, организиран от Технически университет – Варна, под мотото „Приносът на България за Европейския зелен пакт“, след успешно представяне и в двата кръга от състезанието и блестящо презентиране на поредната си иновация „Интерактивна фотоволтаична пейка“

31.03.2021 г.

Ученици от ПГ по електротехника гр. Варна заеха призови места в Националното състезание "Енергетиката и ние“ , организирано Технически университет Варна в сътрудничество с РУО - Варна

26.03.2021 г.

Мобилен хуманоиден робот ще подпомага обучението на учениците във ВМГ "Св. Н. Чудотворец", гр. Варна.

23.03.2021 г.

etw

24.03.2021 г.

Информация за провеждащата се в ГПЧЕ "Йоан Екзарх" инициатива "Продължи напред" - Дни на кандидат-студента в Пета

17.03.2021 г.

Глобална инициатива "Седмица на парите" - 22 - 28 март 2021 г.

16.03.2021 г.

Спечелен проект в НК "Чиста околна среда - 2021 г." на тема "Обичам природата  - и аз участвам" от ПГСС "Св. Г. Победоносец", гр. Суворово, обл. Варна

 

Търси

шаблоны joomla
baner116111 epale horizontal animated
За контакти: факс: 052 / 632 298
ruo@ruo-varna.bg
rio_varna@mon.bg
Местоположение ул. "Цар Симеон I" 32
3 и 5 етаж
гр. Варна, п.к. 9000
България
Ръководство Началник: Д-р Ирена Радева