Архив - октомври - декември - 2017 година

rojdestvo-2017

 21.12.2017 г. 

Koleda-21122017

 20.12.2017 г.

Заповед №РД09-5889/19.12.2017 г. на МОН за определяне на дните от 20 до 22 декември 2017 г. за неучебни в НУ "В. Левски" - Варна

Ученици от СУЕО "Ал. С. Пушкин" - гр. Варна с победители в 15-та Международна олимпиада по руски език

 18.12.2017 г.

180-god-18122017

 Писмо от МОН за организиране и провеждане на Есенното национално състезание по физика - гр. Варна

14.12.2017 г.

Заповед №4300-14.12.2017 г. на кмета на община Варна за обявяване на 15, 18 и 19 декември 2017 г. за неучебни дни за НУ "В. Левски" - Варна

13.12.2017 г.

Заповед №РД-07-174/12.12.2017 г. на директора на НУ "В. Левски" - Варна за обявяване на 12, 13 и 14 декември 2017 г. за неучебни дни

11.12.2017 г.

Седмица на четенето

08.12.2017 г.

Резултатите от Национален исторически конкурс "180 години от рождението на Васил Левски - 180 години безсмъртие" може да видите в рубриките "Конкурси" и "Обществени науки"

 20.11.2017 г. EsennoSystezanieFizika9-10112017

С много положителни емоции и награди приключи Есенното национално състезание по физика, 17-19 ноември, гр.Варна
Отличната подготовка на учениците от МГ „Д-р Петър Берон“, гр. Варна бе доказана и те спечелиха призови места в следните състезателни групи:

I състезателна група (7 клас):

Индивидуално класиране: сребърен медал IIро място;
една първа награда , две втори награди и една трета награда.
Отборно класиране: Iво място;

II състезателна група (8 клас):

Индивидуално класиране: бронзов медал IIIто място;
една първа награда и една трета награда.
Отборно класиране: IIIто място;

III състезателна група (9 клас):

Индивидуално класиране:
една втора награда и две трети награди.

IV състезателна група (10 клас):

Индивидуално класиране:
една втора награда

V състезателна група (11-12 клас):

Индивидуално класиране:
една трета награда.

Регионално управление на образованието – Варна поздравява участниците и техните ръководители с достойното представяне и им пожелава здраве, удовлетворение от добре свършената работа и много бъдещи успехи.

Специални благодарности на:

Община Варна за голямата подкрепа; IV ЕГ „Фредерик Жолио - Кюри“, гр. Варна; НАОП „Николай Коперник“, гр. Варна и всички учители, които участваха в организирането и провеждането на това голямо събитие.

 Протокол с резултатите от състезанието

16.11.2017 г.

В отговор на засиления обществен и медиен интерес към негативните прояви на ученици, които са в разрез със закона и морала, Регионално управление на образованието – Варна изразява позиция, че в ХХІ век е недопустимо решаването на конфликти между учениците да става чрез агресия, първично и със силови реакции или чрез унижение на личността за забавление.

За значими деструктивни фактори, които водят до възникване на проблеми в междуличностните отношения на младите хора с брутални прояви, считаме:

  • анонимност на съвременното общуване, в което разрушаването и загубата на социални връзки е често явление;
  • драстична промяна в ценностната система, при която стойности като солидарност, готовност за оказване на помощ или съчувствие се отлагат за по-друго време;
  • разрушаване на традиционни семейни структури;
  • липсата на време за възпитание на детето.

Училищно базираните програми за предотвратяване на насилието вече не са достатъчни, за да се промени хода на събитията. От съществено значение е синхронизиране на политиките на всички институции и приобщаване на родителите при разработване и прилагане на мерки за противодействие и превенция.

Регионалното управление на образованието – Варна отчита с тревога нарастващата тенденция възпитанието и формирането на социалното поведение на децата и учениците да се делегира изцяло на училището като институция.

Приемаме, че решаването на различията трябва да става по позитивен начин, провокиращ толерантност и положителни емоции, предполагащи вземането на ефективни решения за решаване на конфликтни ситуации.

Отчитаме значимата роля на семейството като фактор в изграждането на личността и насърчаваме партньорството между родителите и педагогическите специалисти. Подкрепяме действията на училищните общности за формиране на отговорно родителство и заявяваме готовност за съдействие при изграждане на позитивна образователна среда и за създаване на условия за превес на положителните емоции вместо прояви на агресия.

Регионално управление на образованието – Варна отчита своята социалната отговорност при решаването на проблема. Познаването и спазването на приетите нормативни актове: Конвенция за защита правата на човека и основните свободи; Конвенцията за правата на детето на ООН; Конституцията на Република България; Закон за закрила на детето; Закон за предучилищното и училищното образование; националните стратегии за децата и младежта гарантират правата на децата и учениците. Изпълнението на установените в обществото правила са неделимо втъкани в ежедневните педагогически взаимодействия с децата и учениците – граждани на ХХІ век.

14.11.2017 г.

Достойно представяне на националния кръг на Национално състезание по речеви и комуникативни умения на английски език на класираните на областен кръг ученици от Първа езикова гимназия, гр. Варна

На 11.11.2017 г. в гр. Сливен се проведе националният кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език. Допуснатите за участие във финалния кръг се състезаваха съгласно регламента в две възрастови групи: I група (VIVIII клас) и II група (IX - XI клас). Състезанието включваше предварително подготвена реч на тема „Correction does much, but encouragement does more” и свободен разговор с 3-членно национално жури.

Град Варна бе представен от Тони Момчилова – VIII клас и Катерина Пламенова – IX клас, уенички от Първа езикова гимназия, гр. Варна.

В I възрастова група, измежду 18 участници от 17 области на страната, Тони Момчилова се класира на четвърто място.

Във II възрастова група, измежду 21 участници от 20 области на страната, Катерина Пламенова се класира на престижното трето място.

Регионално управление на образованието – Варна поздравява двете момичета и тяхната ръководителка,Тинка Методиева,за отличното представяне на този национален форум за публична реч на английски език и им пожелава нови още по-големи постижения и успехи!

10.11.2017 г.

Регионално управление на образованието - Варна в периода 17-19.11.2017г. ще бъде домакин на Есенното национално състезание по физика. Състезателната част ще се проведе в IV ЕГ "Фредерик Жолио - Кюри", гр. Варна, където младите физици, ученици от VII до XII клас ще покажат своите задълбочени знания и придобити практически умения в областта на физиката.

EsennoSystezanieFizika9-10112017

**************************************************************************************

Престижна награда, плакет и почетна грамота за   Жечка Стоянова – главен учител в ДГ „Валентина Терешкова“ – Варна от конкурс на името на Димитър К.Димитров - Мастера

На 03.11.2017 г.в Югозападен Университет “Неофит Рилски“ Благоевград се състоя тържествена Церемония, на която бяха връчени една специална и три допълнителни награди на името на Димитър К. Димитров - Мастера. Организатор на събитието е Инициативен комитет за учредяване на наградата Издателство „Изкуства“,Министерство на образованието в партньорство с Регионално управление на образованието Благоевград, Югозападен Университет “Неофит Рилски“ и Община Благоевград.

Научните награди се присъждат на педагози от детските градини в страната за трета поредна година, за творческо и обогатяващо педагогическо взаимодействие в предучилищна възраст.

С допълнителна награда, плакет и почетна грамота беше удостоена Жечка Стоянова – главен учител в ДГ „Валентина Терешкова“ - Варна.Темата на нейната разработка е „Автодидактични игри с букви, цифри и картинки за деца от предучилищна група на детската градина.“

Регионално управление на образованието Варна поздравява Жечка Стоянова за престижните награди и пожелава нови творчески постижения.

gramota2-10112017gramota-10112017     plaket-10112017

09.11.2017 г.

 

 ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ОТ III МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА РУСКИ ЕЗИК – ДЪБЛИН, ИРЛАНДИЯ     

Диплом за „Най-добър актьорски състав“ и трето място спечели театралната студия на руски език „Синяя птица“ при Средно училище „Гео Милев“, гр. Варна, на III Международен детски театрален фестивал на руски език, който се проведе в гр. Дъблин, Ирландия. Участниците, над 200 деца от Ирландия, България, Германия и Великобритания, са оценявани от професионално жури от Москва и Лондон.

Талантливите млади актьори, ученици от III до XII клас в Средно училище „Гео Милев“ се представиха в конурсната програма със спектакъла „Празник непослушания“ по мотиви от произведения на Сергей Михалков. Те се завърнаха на родна земя с купа и сертификати за участие в престижното състезание за ученици, изучаващи руски език като чужд език.

Регионално управление на образованието – Варна поздравява младите таланти и техните ръководители с престижните награди и им пожелава нови отличия и изяви на национални и международни сцени.

kupa-09112017   na-scenata-09112017

06.11.2017 г.

Регионално управление на образованието – Варна поздравява участниците в областния кръг на националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, което се проведе на 14.10.2017 г. с любезното съдействие на ръководството на училището-домакин VII СУ „Найден Геров“, гр. Варна.

Компетентно жури от изявени учители по английски език от Първа езикова гимназия, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ и IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“ оцени постиженията на участниците в съответствие с приложените критерии към Регламент за провеждане на Национално състезание за речеви и комуникативни умения на английски език.

Всички участници, ученици от Първа ЕГ, СУХНИ „К. Преславски“, ГПЧЕ „Й. Екзарх“, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“ – гр. Варна, III ПМГ „Акад. М. Попов“, VII СУ „Н. Геров“ и СУ „Хр. Ботев“, с. Ветрино, показаха високи умения за предварително подготвено устно представяне на английски език по тема, формулирана от ученика и вписваща се в мотото на състезанието за 2017-2018 учебна година: „Correction does much, but encouragement does more“, както и за провеждане на свободен разговор с членовете на журито.

За участие в националния кръг се класираха ученици от Първа езикова гимназия, получили най-висок резултат в двете възрастови групи.

Регионално управление на образованието – Варна пожелава още по-високи постижения и успехи на участниците във всички форми на учебни и извънкласни дейности и състезания.

01112017

19.10.2017 г.

Визия за "Есенен книгообмен"

Събития за базар "Есенен книгообмен"

17.10.2017 г.

Конкурс за лого на иновативните училища

09.10.2017 г. 

Съгласно Заповед №872/06.10.2017 г. на кмета на община Вълчи дол, 09.10.2017 г. /понеделник/ е обявен за неучебен ден в община Вълчи дол

шаблоны joomla
 epale horizontal animated
За контакти: факс: 052 / 632 298
ruo@ruo-varna.bg
rio_varna@mon.bg
riovn_korupciq@abv.bg
Местоположение ул. "Цар Симеон I" 32
3 и 5 етаж
гр. Варна, п.к. 9000
България
Ръководство Началник: Розета Заркова

СТАРШИ ЕКСПЕРТ ЗА КПС

И.Д. НАЧАЛНИК НА РУО - ВАРНА

/заповед №РД10-1014/01.03.2021 г. на

министъра на образованието и науката/